Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Cartea: Un spectacol virtual de cinema
Scris de Ovidiu Petcu   
luni, 20 noiembrie 2006
Image

     S-ar zice că titlul cochetează cu una din expresiile favorite ale amicului Felix Moga, părând, adică, un... „pleonasm greşit”: ce poate fi „mai virtual” decât lumile proiectate pe o pânză? Jocurile în 3D, spuneţi? Am reţinut.
     Să revenim la „carte”. 
    Iată CARTEA: mai multe pagini legate astfel încât să putem citi cuvintele tipărite pe ele – aşa cum ştie toată lumea. Ei bine, atât la scriitor cât şi la cititor, toate problemele care se leagă de carte încep cu această activitate: „cititul”.
     Ştim că CITITUL constă în a urmări semnele scrise în paginile cărţii astfel încât să înţelegem legarea literelor în cuvinte şi a cuvintelor în fraze. De asemenea, ştim că, de regulă, atât autorul cât şi cititorul deprind cititul în clasa întâi primară. Ne amintim cu toţii dificultatea de a pronunţa literele unui cuvât ca „legate”, tendinţa iniţială fiind aceea de a le rosti separat unul de altul.

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( joi, 30 noiembrie 2006 )
Citeste mai departe...
 
De ce nu se vinde SF-ul romanesc?
Scris de Mugur Cornilã   
miercuri, 11 octombrie 2006

ImageÎn cele câteva luni bune (un an?) de la ultima mea acţiune din lumea activă a internetului sefist din România, am avut o serie de experienţe, unele mai bune, unele mai puţin bune, am trăit (şi învăţat) într(de la)-un mediu care m-a făcut să-mi cristalizez părerea despre ce înseamnă să te învârţi în lumea în care cartea este la puterea a doua, iar banul scos de pe ea modifică până şi cele mai tari caractere. Pentru că, daca nu ştiaţi, unele edituri chiar fac bani din carte. CÂTEVA, ca să nu se înţeleagă greşit. DEOCAMDATĂ, ca să nu îşi facă altcineva iluzii.

8 comentarii
Ultima actualizare ( luni, 14 ianuarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Unde ne sunt OPERELE??
Scris de Ovidiu PETCU   
duminică, 05 noiembrie 2006
Image
„Avem scriitori, dar n-avem opere! Dacă vedem ce s-a scris în aceşti şaisprezece ani, rămânem buimăciţi!
(Tudor Octavian)
Afirmaţia de mai sus, făcută de cunoscutul scriitor pe postul tv „Realitatea” într-o emisiune recentă, pare a fi exagerată; nu şi dacă înţelegem că valoarea literară a operei SF, în cazul nostru, e proprietatea generată de „sublimul” sensurilor şi al scriiturii care le vehiculează (Cornel Robu), de unde şi „vertijul intelectual” provocat cititorului (Cristian Tudor Popescu).
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( luni, 14 ianuarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Flagel mondial: bolile impuse
Scris de Stiri RomaniaSF   
vineri, 25 august 2006
Uluitor: companiile farmaceutice inventeaza boli!

In incercarea de a-si spori profiturile, companiile farmaceutice impun noi boli pe piata sanatatii. Multe procese normale ale vietii - cum ar fi nefericirea, imbatrinirea, sexualitatea sint reinterpretate ca patologice, creind noi tinte pentru tratamente medicamentoase, transformind oameni sanatosi in pacienti.

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( sâmbătă, 26 august 2006 )
Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 103 - 106 din 106

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!