Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Bastionul science fiction de la Timisoara
Scris de Lucian-Vasile Szabo   
joi, 15 mai 2008
Lucian-Vasile SzaboM-am bucurat când Când Mugur Cornilă mi-a sugerat ca, în locul unui program sec de manifestare, să scriu câteva rânduri. M-am bucurat în primul rând pentru intuiţia lui extraordinară, deoarece şi-a dat seama că la Timişoara se petrece mai mult decât o simplă, chiar dacă importantă manifestare. Apoi m-am bucurat de faptul că pot să aduc informaţii despre acest moment fast al SF-ului românesc.

Cititi şi Programul actualizat al Sesiunii Helion (23-24 mai 2008)
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 16 mai 2008 )
Citeste mai departe...
 
Martea citesc Martienii
Scris de Sebastian A. Corn   
luni, 12 mai 2008
Prin anii 70, Cinema era o revistă în vogă. Îmi amintesc de o anchetă efectuată la ieşirea din cinematografe, anchetă la care una dintre întrebări era: „ce anume vă place la un film?”
Unul dintre răspunsurile şocante (mă mir şi acum cum de a fost publicat) a fost: „Caftu’, dom’le! Caftu’!”

Caftu’… Fireşte, respectivul spectator se referea la bătăile din westernurile si filmele de aventuri care nu căpătaseră, încă, denumirea de thriller-uri. Caftu’…
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( joi, 15 mai 2008 )
Citeste mai departe...
 
Pre-apocalipsa unei conditii
Scris de Mugur Cornila   
luni, 05 mai 2008
Mugur CornilaA Handbook to Literature defineste science fiction ca fiind: "O forma a fanteziei in care faptele stiintifice, supozitiile sau ipotezele alcatuiesc, prin extrapolare logica, esenta aventurilor in viitor, pe alte planete, in alte dimensiuni temporale sau in cadrul unor noi legi stiintifice". Aceeasi carte defineste fantasy ca fiind "o opera care isi plaseaza actiunea intr-o lume neexistenta si ireala, un tinut de basm, cu personaje incredibile si ireale, care foloseste principii fizice si stiintifice nedescoperite inca sau opuse celor prezentate intr-o lume science-fiction sau utopica" (Holman).
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( luni, 05 mai 2008 )
Citeste mai departe...
 
Vindecatorul care ne uimeste
Scris de Dumitru Claudius Statescu   
luni, 05 mai 2008
Dumitru Claudius StatescuIn seara ploioasã de 16 aprilie, la Casa Scriitorilor din Bucureşti, Sebastian A Corn si-a lansat cel mai recent volum, Vindecãtorul - “un fantasy metafizic”, aşa cum este caracterizat de editor pe coperta a patra.
Cartea a fost prezentatã de criticul literar Paul Cernat, un statornic cititor al ficţiunilor lui Florin Chirculescu (înca de pe vremea neuitatului Adrenergic!, dupa cum a ţinut sã mãrturiseascã), ca o realizare literara de exceptie care şterge graniţele dintre genuri, o poveste in acelasi timp profunda si captivanta despre naşterea cuvintelor, “o adevãratã revelaţie”.
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( luni, 05 mai 2008 )
Citeste mai departe...
 
Ganduri din martie - colectia de primavara
Scris de Mugur Cornila   
luni, 05 mai 2008
Mugur CornilaMartie-Aprilie - luni în care s-au întâmplat multe. Bune şi rele. Normale şi anormale. Nu neapărat în science-fiction sau fantasy. Ori fandom. Ne-am pregătit pentru campania alegerilor locale. Oare? Mai interesează pe cineva alegerile în ţara asta? Aceiaşi candidaţi găunoşi, aceleaşi replici răsuflate... Chiar, mai interesează pe cineva ca oraşele din România să fie gestionate de nişte nevolnici? Ei bine, răspunsul este da. Pe cine? Pe ei. Şi pe mama lor.
Dar să revin la mieii noştri, cei de dinainte de Paşte, şi să vedem ce s-a mai întâmplat prin ogradă.

Citiţi despre:

RomCon –ul şi marţienii - o veşnică poveste de dragoste?

Ceainăria lui... Iocan

Vindecătorul - fantasy-ul "metafizic" al lui Sebastian Corn

Naştere grea la "Jihadul Butlerian"

A Sci sau a SciFi

A apărut numărul 8 din SciFi Magazin

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( luni, 05 mai 2008 )
Citeste mai departe...
 
Mai departe...
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 13 - 18 din 106

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!