Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Despre cartile lui 2007
Scris de Dan Popescu   
duminică, 17 februarie 2008
În anul 2007 am încasat cîţiva ghionţi faini - probabil pentru că era necesar să îmi (re)amintesc o regulă de bază în universul real: dacă vreau să schimb ceva pe/în lumea asta, trebuie să încep cu subsemnatul. Rezultatele se vor vedea curînd, sper eu. Deocamdată vă informez numai că, în aproximativ o săptămînă, reiau activităţile privitoare la Premiile Sigma, cu atît mai importante cu cît, iată, se pare că 2007 nu a mai avut premii ROMCON sau ARSFAN. Timp ar mai fi, dar nu stiu dacă se vor mai găsi pălmaşi care să se înhame la treabă...
Ingineraşu' de mine a continuat să înregistreze apariţiile editoriale F, SF şi slipstream-iste. Lista de azi, 15.01.2008, conţine 144 titluri (cu tot cu unele reeditări), dintre care 24 aparţin unor autori români: 14 dinafara fandomului (5 sunt în curs de verificare dacă au sau nu vreo tangenţă cu domeniul F & SF!) şi 10 dinspre fandom.
1 comentariu
Ultima actualizare ( luni, 18 februarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Traducerea traducerilor: America One
Scris de Victor Martin   
duminică, 17 februarie 2008
Victor MartinTraducerile fac victime. Mai ales în domeniul science-fiction-ului. Multitudinea de mici festivaluri şi târguri de carte din Occident şi S.U.A. dau iluzia multor editori români că premiile primite reprezintă garanţia valorii; poate a valorii în bani. Piaţa de carte science-fiction s-a umplut de traduceri-fluviu, la baza acestora stând confuzia între romanul „comercial” şi cel „subţirel”. După modelul manelelor, compilaţii ale unor voci detestabile, grefate pe melodii vechi, de excepţie, au apărut romane SF diluate, tip „manea”, lucrări lipsite de originalitate, conţinând idei extrase din surse mai vechi. Acesta e modelul vestic. El păcăleşte mulţi autori români, care, în lipsa banilor pentru tot felul de premii, recurg la publicitatea agresivă; cei care au posibilităţi materiale şi morale.
Unul dintre autorii cu posibilităţi este George Lazăr, conducător de ziar local şi, mai nou, de revistă care publică traduceri SF; mai prăfuite sau mai puţin prăfuite. Cu o execepţie, o proză mai mult decât slabă, apărută în primul număr al “colecţiei”; a susnumitului, desigur.
3 comentarii
Ultima actualizare ( luni, 18 februarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Dumitru Statescu - un nou Sebastian Corn?
Scris de Mugur Cornila   
duminică, 17 februarie 2008
Dumitru Claudius Statescu s-a nascut in Bucuresti, in 1980. Este absolventul Facultatatii de Medicina si Farmacie din capitala si isi desfasoara rezidentiatul la Spitalul Clinic de urgenta Bucuresti.
Este membru al AtelierKULT.
A debutat in anul 2006 cu povestirea: "Adevarul despre Eden", publicata in suplimentul "Literatura si Artele Imaginarului" al cotidianului Obiectiv - Vocea Brailei, al carui redactor sef este Marian Coman.
Alte texte publicate:
"Dumnezeul unei lumi marunte" (suplimentul Literatura si Artele Imaginarului - cotidianul Obiectiv - Vocea Brailei);
"Pulbere in vant" (Fiction. ro nr 3).
Autorii sai preferati sunt - nu neaparat in aceasta ordine: Jorge Luis Borges, Cristian Tudor Popescu, Michael Swanwick, Stephen King, Philip K. Dick.
In dosarul de autor de la RomaniaSF online veti putea regasi toate povestirile sale.

DOSAR DE AUTOR Dumitru Claudius Statescu
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( luni, 18 februarie 2008 )
 
Este timpul sa co-evoluam
Scris de Mugur Cornila   
luni, 14 ianuarie 2008
RomaniaSF Online propune ca 2008 să fie, pe acest portal, anul dedicat analizei şi efortului de înţelegere a evoluţiei viitoare a omenirii.
Teorii, prognoze, predicţii, analize şi utopii - toate acestea împreună cu cele mai interesante texte ale unor autori români, străini, scriitori, oameni de ştiinţă, viitorologi etc., toti cei care fac un efort deosebit în a explica tendinţele secolelor care vin, vor fi publicate într-o secţiune specială denumită UTOPICA. Vom prezenta şi analiza, de asemenea, filme şi cărţi care încearcă să aşeze viitorul umanităţii pe un oarecare drum.
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( duminică, 17 februarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
De ce as emigra pe Marte
Scris de Mugur Cornila   
joi, 10 ianuarie 2008
Mugur CornilaDacă sfîrşitul de an este o perioadă de bilanţ, începutul anului următor ar trebui să fie, pentru orice om “normal”, o zonă temporală cu proiecţii optimiste, cu planuri mari şi perspective deschise la treisuteşaizeci de grade. Pentru că fiecare ar trebui să aştepte mai mult de la viaţă, fiecare ar trebui să-şi dorească ceva diferit faţă de tot ce a fost în anii anteriori. Nou, bun, profitabil.
Dar cea mai mare tragedie este că toţi aceşti oameni nu ştiu ce-şi doresc cu adevărat. Nu caută în ei motivaţiile adînci pentru care îşi duc zilele pe această lume. Nu fac decît să se compare în permanenţă cu ce-şi doresc ceilalţi şi, atunci cînd vreunul reuşeşte să îşi imagineze ceva (din intuiţie, din întîmplare sau pur şi simplu pentru că asta îi este meseria – să îşi imagineze dorinţe pentru societatea de consum) din care să scoată o dorinţă plauzibilă, toţi ceilalţi îşi asumă o fărîmă din tort şi o îngurgitează cu cea mai mare rapiditate ca, mai apoi, să şi-o atribuie, chiar dacă pare mai… cum sa spun, mai “scremută”.
2 comentarii
Ultima actualizare ( luni, 14 ianuarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Mai departe...
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 25 - 30 din 106

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!