Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
UTOPIALES: turism, business si intilniri cu prietenii (3)
Scris de Horia Nicola Ursu   
joi, 22 noiembrie 2007
În timp ce subsemnatul combătea pe frontul Utopialelor, Lucia şi Ştefana şi-au luat în serios rolul de turiste şi au străbătut bună parte din centrul Nantes-ului. Cum magazinele erau închise (din motive de Toussaint), s-au mulţumit să exploreze: Place Royale şi biserica St. Nicolas, Jardin des Plantes (a se vedea aici sau aici), Passage Pommerays, terasele specific franţuzeşti (aici şi aici), castelul ducilor Bretaniei (aici, aici şi aici), Le Lieu Unique, portul de agrement şi, inconturnabil, un loc de joacă... Un traseu de vreo 15 kilometri în total, ceea ce nu-i deloc puţin pentru o junioară de 5 ani şi o lună.
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 23 noiembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
Cartea (SF) si partea (leului)
Scris de Mugur Cornila   
miercuri, 21 noiembrie 2007

Mugur CornilaDaca este să încerc să proiectez mental, măcar la nivel de speculaţie, propria imagine despre revigorarea romanului SF românesc, nu m-aş putea opri decît la standardele impuse de cărţile decernate cu - sau măcar selecţionate pentru - cele mai mari premii internaţionale. Doar atunci cînd o carte se va ridica la nivelul la care să poata fi nominalizată la un astfel de premiu (nu contează prin ce matrapazlîcuri, artificii sau chestii deştepte a fost introdusă pe aceste pieţe), voi şti că există un semnal puternic. Aşa s-a întîmplat cu muzica pop românească, aşa se va întîmpla cu filmul românesc (deja a început procesul). Este adevărat, pot exista punţi de trecere. Secvenţe literare care să tindă spre acest lucru. Ei bine, deocamdata cu greu se pot alege cîteva astfel de invenţii literare de o asemenea forţă (nu neapărat capodopere).

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 23 noiembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
A 4-a dimensiune King-iana: Cimitirul animalelor
Scris de Mirela Gheorghe   
miercuri, 21 noiembrie 2007
Mirela GheorgheAr putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar pe el însuşi? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârşit?”
Înainte de a apărea, spre sfârşitul anului 1983, pe rafturile librăriilor din State, romanul Pet Sematary căpătase deja reputaţia de a ascunde între coperţile sale o poveste mult prea terifiantă chiar şi pentru King însusi… Într-o conferinţă ţinută un an mai târziu, în 1984, fanii autorului erau avertizaţi că acesta nu va raspunde nici unei întrebări legate de roman, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat, impresia generală fiind că Pet Sematary era, de departe, cartea cea mai înspăimântătoare scrisă, vreodată, de King.
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 23 noiembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
America One
Scris de Mugur Cornila   
miercuri, 21 noiembrie 2007

Apocalipsa bîntuie minţile oamenilor de cîteva mii de ani încoace. Ne va fi oferită de Dumnezeu sau de orgolii mai pămîntene? Va fi o catastrofă naturală sau un implant tehnologic în destinul umanităţii? Sau ambele?
Romanul lui George Lazăr nu încearca să răspundă neaparat la întrebări existenţiale. Ea prezintă doar o alternativă sumbră (dar cu happy-end) la temerile noastre.
America One este un hard science-fiction pur, postapocaliptic şi ecologist, în care ştiinţa şi găselniţele tehnologice conturează o lume aparte, o lume politic destabilizată şi puritană din punct de vedere al emisiilor toxice, împărţită într-o Americă închisă şi o Europă complotistă. Nimic nu pare la locul lui. Surprizele sunt la tot pasul, iar "despoţii întelepţi" guvernează şi luptă pentru puterea dobîndită. Pînă cînd? Cu ce rezultate?

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 23 noiembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
Herbert George Wells si cinematograful
Scris de Cristina si Stefan Ghidoveanu   
miercuri, 21 noiembrie 2007


În urmă cu 140 de ani venea pe lume, într-o suburbie a Londrei, un personaj pe care-l aştepta un destin ciudat. Născut şi crescut în Anglia victoriană (la moartea reginei împlinise deja treizeci şi cinci de ani), el avea să trăiască destul pentru a apuca cele două războaie mondiale şi bomba atomică. Dar nu acesta e lucrul ciudat... Ci faptul că, în aceşti ani de răsturnări spectaculoase din punct de vedere social, economic, tehnico-ştiinţific etc., s-au petrecut lucruri la care nu se gândise nimeni în anii încă patriarhali de la cumpăna dintre veacuri... nimeni, în afara individului respectiv. Există doar două categorii de oameni cărora li se poate întâmpla una ca asta: savanţii şi scriitorii de science fiction. Personajul nostru face parte din cea de-a doua. De fapt, este chiar unul dintre părinţii acestui gen controversat. Vorbim, dacă nu aţi ghicit până acum, despre Herbert George Wells (1866 - 1946).

Ultima actualizare ( luni, 14 ianuarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 43 - 48 din 106

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!