Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Sci-Fi Magazin, primul mensuel de SF romanesc apare la Botosani
Scris de Redactia Sci-Fi Magazin   
marţi, 09 octombrie 2007
Sci-Fi Magazin
Dreptul de a visa nu se obţine prin luptă, prin război sau revoluţie. Nu are nici cea mai mică legătură cu sexul, culoarea pielii, credinţa religioasă sau coordonatele din timp şi spaţiu ale celui care viseză. La fel, averea, moştenirea ereditară sau vârsta, nu au aici vreo importanţă.
Dreptul de a visa este dăruit fiecăruia, pentru totdeauna, în momentul în care vine pe lume - asta se ştie cu certitudine. Face parte, asemeni codului genetic, din zestrea noastră de fiinţe raţionale.
Fără dreptul de a visa liber, la care recurg frecvent oamenii, am fi rămas la stadiul de vegetale contemplative, sau minerale inerte, ancorate fix şi definitiv într-o lume pe care nu am fi înţeles-o şi pe care nici măcar nu am fi perceput-o.
Vă puteţi abona la Sci-Fi Magazin si prin ImaginaStore.com
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( marţi, 09 octombrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
The Year's Best Science Fiction
Scris de Adrian Petcu   
miercuri, 26 septembrie 2007
The (Twenty Third) Year's Best Science Fiction

In 15 octombrie, Editura Nemira va scoate pe piata "The (Twenty Third) Year's Best Science Fiction", una dintre cele mai importante antologii de proza scurta SF din lume realizata de Gardner Dozois, editorul revistei Asimov's.

Privita in general ca o lectura esentiala pentru orice fan SF, aceasta a 23-a antologie, cistigatoare a premiului Locus in 2007, confirma standardul de excelenta la care aceasta a ajuns publicind cele mai reprezentative povestiri ale anului precedent (2005) aparitiei sale (2006). Datorita marimii, cartea va apare in Romania in doua volume: in 15 octombrie 2007 (vol. 1) si, probabil, in decembrie 2007 (vol. 2), intr-un format atipic pentru formatul actual al colectiei Nautilus: 13x20 cm.

Clic pentru a comanda titlul:

1 comentariu
Ultima actualizare ( luni, 22 octombrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
Urzeala tronurilor - inceputul unei saga
Scris de Adrian Petcu   
miercuri, 26 septembrie 2007

Urzeala Tronurilor

URZEALA TRONURILOR este primul volum din saga Cântec de gheaţă şi foc (A Song of Ice and Fire) al lui George R.R. Martin, considerat scriitorul care l-a detronat pe H.P. Lovecraft.

A obtinut Premiul Locus in anul 1997

“În mod neîndoios, Cântec de gheaţă şi foc va ajunge cea mai bună saga fantasy scrisă vreodată. Subiectul nu e dificil de înţeles, dar încercarea de a-l rezuma ar fi realmente nebunească: o complexă intrigă politică, cu dinastii rivale, iubiri, trădări, sfetnici răuvoitori, regi incapabili, cavaleri, castele, codri de nepătruns, un gigantic zid de apărare împotriva unor forţe neştiute, bastarzi şi dragoni dispăruţi demult. Iar stilul nu are nimic din bucolicul lui Tolkien.”

New York Times Book Review

Puteti comanda cartea la www.imaginastore.com. Membrii portalului nostru pot utiliza Codul Unic Personal pentru a obtine o reducere de 10%.

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( luni, 22 octombrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
Stephen King, Salem's Lot
Scris de Mirela Gheorghe   
joi, 06 septembrie 2007
O, Doamne! am gândit: un vampir! Din acel moment, nu mi-am recăpătat respiraţia.”
(Peter Starub, Fear Itself)
Mirela GheorgheCând publica Salem’s Lot, în 1975, King avea deja la activ un număr deloc neglijabil de nuvele pe teme diverse, apărute în reviste, precum şi o serie de romane, precum The Aftermath (conceput între 1965 şi 1966 şi rămas nepublicat), Rage (scris sub pseudonimul Richard Bachman şi apărut în 1977), The long Walk (publicat în 1979, sub acelaşi pseudonim), Sword in the Darkness (scris în 1968 şi nepublicat), The Running Man (apărut în 1982, sub pseudonimul Richard Bachman) şi Carrie, scris în cursul anului 1972.
Salem's lot
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( miercuri, 26 septembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
Imi este dor...
Scris de ultimul   
luni, 15 ianuarie 2007

Mda...
Îmi este dor de anii '80. Pfii, ce de sf se citea pe atunci!!! Unde eşti tu, Cristian Tudor Popescu, unde eşti tu, Mihail Gramescu?
Şi unde sunt toţi cei de care îmi amintesc atunci când răsfoiesc colecţia Almanahului Anticipaţia? Vai, dar ce patetic sunt, Doamne!

Unde sunt filmele sf de atunci?

Unde esti tu, Terminator?

Mda, chiar şi anii 90 sunt acceptabili (am auzit şi eu de Star Trek, Asimov (Ba nu... Cine publica în foileton "Caverne de Oţel" prin 88-89?), Frank Herbert, etc, etc...

Nu, nu vreau să fiu patetic. Vreau doar să trag un strigăt de luptă... Să ne adunam aici toţi "foştii" fani, pierduţi în "meandrele tranziţiei", să ne punem din nou cu burta pe cărţi (şi, slavă cerului, avem ce citi!), să comentăm aici tot ce mai e nou prin lumea sf&f (da, chiar şi pe Harry Potter... de ce nu?). Eventual, putem comenta ultimele filme sf chinezeşti (dacă nu stiaţi, există şi aşa ceva... Au şi subtitrare!). Ideea e că spiritul de frondă al anilor '80 mai există în câţiva oameni. Important este să-i găsim. Eu m-am trezit, dar mai e cineva? Mai există persoane pentru care "Dune" este o carte şi nu un parfum scump pe care l-a luat de la Paris pentru nevastă-sa? Mai sunt oameni interesaţi să schimbe păreri şi în alt loc decât pe mirc sau în şedinţele de jocuri online? Cred că putem comenta orice, cu o singură condiţie: să fie sf&f. Şi sper de la administratorii acestui site că nu e doar un job temporar generator de căscaturi. Scuze, dar mi-ar părea rău să vorbesc singur pe pustii. Am, totuşi, un uriaş respect pentru cei care mi-au încântat copilăria cu atâtea povestiri şi cărţi sf... Ar fi păcat să fim doar câţiva fani pe un teritoriu atât de vast!
Cu stimă şi multă consideraţie pentru cei care nimeresc pe "rosf" (voluntar sau involuntar).

1 comentariu
Ultima actualizare ( luni, 24 septembrie 2007 )
 
Mai departe...
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 49 - 54 din 106

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!