Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Prima pagina arrow Film si cinema
Film si cinema
"Legend" surclaseaza "Stapinul inelelor" Imprimare E-mail
Scris de News Team   
marţi, 18 decembrie 2007
Legenda vieI Am Legend (Legenda vie), filmul post-apocaliptic avindu-l ca protagonist pe Will Smith si regizat de Francis Lawrence, a surclasat Stapinul inelelor - Intoarcerea Regelui la incasari, devenind filmul lansat in luna decembrie cu cele mai mari incasari din toate timpurile, conform unui raport aparut pe website-ul Variety.

Legend a incasat 76.5 milioane de dolari in primele trei zile din spectacolele care au rulat in 3,606 cinematografe. Return of the King (2003) este filmul care detinea recordul anterior, cu 72.6 milioane de dolari.
 
I Am Legend este cea de-a patra adaptare a romanului omonim al lui Richard Matheson (1954), primele trei fiind The Last Man on Earth

(1964), The Omega Man (1971) si filmul artistic pentru televiziune I Am Omega.
Warner Bros. Pictures a anuntat proiectul I Am Legend in 1994, mai multi actori si regizori fiind, de-a lungul timpului, propusi pentru distributie. Proiectul nu a intrat in productie, din ratiuni financiare, decit in 2006, filmarile desfasurindu-se in principal in locatii din New York, o scena de 5 milioane de dolari filmata pe Brooklyn Bridge devenind cea mai costisitoare scena filmata in New York pina la acea data.
In campania sa de marketing, Warner Bros. a lansat, pentru acest film, o banda desenata si un joc online multiplayer pe Second Life. I Am Legend a fost lansat pe 14 decembrie in Statele Unite si va avea premiera in Romania pe 18 ianuarie.
1 comentariu
Ultima actualizare ( luni, 14 ianuarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Philip K. Dick si filmul Imprimare E-mail
Scris de Cristina si Stefan Ghidoveanu   
duminică, 09 decembrie 2007
Philip K. Dicl
Critica literară europeană din domeniul science fiction-ului — în special cea franceză, socoteau opera lui Philip K. Dick un moment de răscruce în cadrul acestei literaturi. Deşi entuziasmul francezilor a fost împărtăşit mai puţin de concetăţenii autorului — fie ei fani sau critici literari — analiza obiectivă şi lipsită de patimă pe care ne-o permite trecerea timpului ne obligă să recunoaştem faptul că Philip K. Dick are un loc aparte în literatura mondială. Rolul său a început să devină tot mai evident abia după trecerea în noul mileniu, iar influenţa sa, care s-a manifestat subtil şi treptat, a devenit din ce în ce mai manifestă, chiar dacă numărul celor dispuşi s-o recunoască este foarte redus.
Un lucru mai puţin obişnuit este acela că acelaşi lucru s-a întâmplat cu ecranizările după scrierile sale, în număr de zece până acum, cam tot atâtea câte s-au făcut după Isaac Asimov, Robert Heinlein şi Frank Herbert laolaltă.
Ultima actualizare ( duminică, 09 decembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
Herbert George Wells si cinematograful Imprimare E-mail
Scris de Cristina si Stefan Ghidoveanu   
miercuri, 21 noiembrie 2007


În urmă cu 140 de ani venea pe lume, într-o suburbie a Londrei, un personaj pe care-l aştepta un destin ciudat. Născut şi crescut în Anglia victoriană (la moartea reginei împlinise deja treizeci şi cinci de ani), el avea să trăiască destul pentru a apuca cele două războaie mondiale şi bomba atomică. Dar nu acesta e lucrul ciudat... Ci faptul că, în aceşti ani de răsturnări spectaculoase din punct de vedere social, economic, tehnico-ştiinţific etc., s-au petrecut lucruri la care nu se gândise nimeni în anii încă patriarhali de la cumpăna dintre veacuri... nimeni, în afara individului respectiv. Există doar două categorii de oameni cărora li se poate întâmpla una ca asta: savanţii şi scriitorii de science fiction. Personajul nostru face parte din cea de-a doua. De fapt, este chiar unul dintre părinţii acestui gen controversat. Vorbim, dacă nu aţi ghicit până acum, despre Herbert George Wells (1866 - 1946).

Ultima actualizare ( luni, 14 ianuarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Halloween Imprimare E-mail
Scris de RoSF Online News   
luni, 01 octombrie 2007


Dupa 17 ani de detentie intr-un spital de boli
mintale unde a fost inchis de la virsta de 10 ani,
Michael Myers, acum un tinar in toata puterea
si inca foarte periculos evadeaza si se intoarce
imediat in Haddonfield, unde incearca sa o
gaseasca pe sora sa, Laurie. Oricine se
intilneste cu el este in pericol de moarte.
http://www.halloween-themovie.com/

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( luni, 14 ianuarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Primeval - primul film horror al anului 2007 Imprimare E-mail
Scris de RomaniaSF Online News   
sâmbătă, 13 ianuarie 2007


O echipă de stiri este trimisă în Africa de Sud pentru a captura un legendar crocodil, lung de peste sapte metri si jumătate. Misiunea ei devine una potenţial mortală atunci când ajung ţinta unui scelerat.
http://primeval.movies.go.com/

 

1 comentariu
Ultima actualizare ( luni, 14 ianuarie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Mai departe...

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!