Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Prima pagina arrow Parada cărţii
Parada cărţii
Vindecatorul - o noua carte de Sebastian Corn Imprimare E-mail
Scris de RomaniaSF Online   
duminică, 06 aprilie 2008
Vindecatorul de Sebastian CornÎn peştera de la Altamira numai imaginile vorbesc. Dar oricît le-am privi şi le-am cerceta, nu vom vom putea afla niciodată dacă primii oameni care le-au pictat îşi vorbeau, cum sunau cuvintele lor şi, mai ales, în ce fel a apărut însăşi esenţa omului, adică limbajul.

Acolo unde ştiinţa s-a dat de multă vreme bătută , în locul istoriei încă nenăscute, numai literatura, adică tocmai arta limbajului, mai poate imagina un răspuns. Povestea inventării limbajului nu poate fi decît inventată .

Dar ce autor s-ar mai încumeta astăzi, în vremuri de literatură imediată şi de „autoficţiuni” subţiratice, la un asemenea proiect?
Puteti citi un fragment din aceasta carte in Ziarul de duminica .
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( duminică, 06 aprilie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Loup Verlet - Cufarul lui Newton Imprimare E-mail
Scris de Silviu Toma   
joi, 29 noiembrie 2007

Cufarul lui NewtomCine mai citeste Newton in original? Pe Newton il cunoastem din manuale si din ce au mai scris altii despre el. In Fizica de clasa a 9-a tin minte ca am studiat mecanica newtoniana. Rezumata de altii. Probabil si principiile sunt rescrise, pentru o clarificare didactica. E posibil ca, in afara de ecuatii sa nu fi citit nici macar un singur rand scris de Newton, un tip atat de celebru pentru scrierile lui dar atat de putin citit.

Daca nu ajung sa citesc lucrarile in original ale lui Newton de ce as citi o carte care vorbeste despre el si epoca aceea indepartata? Pentru ca, in afara de documentare minutioasa, cartea este vie. Iata cum prezinta Verlet succesul si esecul:

“Stiinta este un joc crud. Iti dobori in flacari adversarii, iti parjolesti concurentii, iti nimicesti rivalii. Desi stii, fiindca le-ai fost uneori victima, cat de rau dor loviturile, continui sa joci acest joc. Fara a simti vreo remuscare: la drept vorbind, nu eu ii vin de hac rivalului meu (sau invers), ci chiar stiinta; suntem amandoi in slujba ei, fara patima, impartial, ea ne departajeaza.” (99)

Puteti achizitiona aceasta carte la www.imaginastore.com cu o reducere de 25%

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( sâmbătă, 08 decembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
America One Imprimare E-mail
Scris de Mugur Cornila   
miercuri, 21 noiembrie 2007

Apocalipsa bîntuie minţile oamenilor de cîteva mii de ani încoace. Ne va fi oferită de Dumnezeu sau de orgolii mai pămîntene? Va fi o catastrofă naturală sau un implant tehnologic în destinul umanităţii? Sau ambele?
Romanul lui George Lazăr nu încearca să răspundă neaparat la întrebări existenţiale. Ea prezintă doar o alternativă sumbră (dar cu happy-end) la temerile noastre.
America One este un hard science-fiction pur, postapocaliptic şi ecologist, în care ştiinţa şi găselniţele tehnologice conturează o lume aparte, o lume politic destabilizată şi puritană din punct de vedere al emisiilor toxice, împărţită într-o Americă închisă şi o Europă complotistă. Nimic nu pare la locul lui. Surprizele sunt la tot pasul, iar "despoţii întelepţi" guvernează şi luptă pentru puterea dobîndită. Pînă cînd? Cu ce rezultate?

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 23 noiembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
A 4-a dimensiune King-iana: Cimitirul animalelor Imprimare E-mail
Scris de Mirela Gheorghe   
miercuri, 21 noiembrie 2007
Mirela GheorgheAr putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar pe el însuşi? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârşit?”
Înainte de a apărea, spre sfârşitul anului 1983, pe rafturile librăriilor din State, romanul Pet Sematary căpătase deja reputaţia de a ascunde între coperţile sale o poveste mult prea terifiantă chiar şi pentru King însusi… Într-o conferinţă ţinută un an mai târziu, în 1984, fanii autorului erau avertizaţi că acesta nu va raspunde nici unei întrebări legate de roman, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat, impresia generală fiind că Pet Sematary era, de departe, cartea cea mai înspăimântătoare scrisă, vreodată, de King.
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 23 noiembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
Aniversare Stephen King Imprimare E-mail
Scris de Homer   
joi, 06 septembrie 2007

60 ani - Stephen King

Stephen King
Stephen King

Stephen Edwin King (n. 21 septembrie 1947) este un autor american celebru prin romanele sale horror, acestea fiind ecranizate aproape în totalitate pe micul sau marele ecran. A scris câteva lucrări sub pseudonimul Richard Bachman.

King a primit în 2003 medalia Fundaţiei Naţionale de Carte din SUA pentru o „Contribuţie Excepţională la Literatura Americană.” Romanele lui King sunt construite de obicei în jurul unui protagonist neremarcabil, de exemplu o familie de clasă mijlocie, un copil, sau de multe ori un scriitor, care sunt implicaţi în evenimente supranaturale şi circumstanţe extraordinare, extinse pe parcursul povestirii. King posedă o cunoaştere profundă a genului horror, fapt evidenţiat de volumul său nonficţiune „Danse Macabre” (Dans macabru), care examinează titlurile notabile din literatura şi cinema-ul horror de-a lungul ultimelor decenii. El a scris câteva titluri şi în afara genului horror, inclusiv nuvelele „The Body” (Cadavrul) şi „Rita Hayworth and the Shawshank Redemption” (adaptate pe marele ecran sub titlurile „Stand By Me” şi „The Shawshank Redemption”), precum şi romanele „The Green Mile” (Culoarul Morţii, de asemenea ecranizat, cu Tom Hanks în rolul principal), „The Eyes of the Dragon”, (Ochii dragonului) şi „Hearts in Atlantis” (Suflete Pierdute în Atlantida).

Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 07 septembrie 2007 )
Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 9 din 19

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!