Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Prima pagina arrow Ştiinţă şi tehnologie
Ştiinţă şi tehnologie
Google Lunar X PRIZE Imprimare E-mail
Scris de RomaniaSF Online   
vineri, 06 iunie 2008
Google Lunar X PRIZE Google Lunar X PRIZE este o competitie cu un premiu pus in joc de 30 milioane de dolari la care participa echipe finantate integral din fonduri private, care are ca scop trimiterea unui robot pe Luna, parcurgerea a cel putin 500 de metri pe acest astru si transmiterea pe Pamant a unui pachet prestabilit de date, fotografii si imagini video.
Interesant este faptul ca, pe langa aceasta competitie, se desfasoara simultan „The Team Summit Student Competition”, o competitie studenteasca sub egida Google XPRIZE, la care participa 6 echipe de studenti de pe intreg globul, scopul lor fiind acela de a inventa o afacere si o strategie tehnica asemanatoare celor dezvoltate de echipele care participa oficial la Google Lunar X PRIZE.
Prima conferinta a echipelor studentesti, numita „Google Lunar X PRIZE Team Summit Student Competition”, s-a tinut la 20 mai anul curent la Universitatea Internationala a Spatiului de la Strasbourg, Franta.
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 06 iunie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Fundatia X PRIZE - revolutia a inceput! Imprimare E-mail
Scris de RomaniaSF Online   
vineri, 06 iunie 2008
Fundatia X PRIZEIn 1919, Raymond Orteig, un proprietar francez de hoteluri extrem de bogat a oferit 25000 de dolari pentru primul zbor neintrerupt intre New York si Paris. In 1927, Charles Lindbergh a castigat acest premiu zburand cu un avion modificat dotat cu un singur motor numit Spirit of St. Louis. In total, noua echipe au cheltuit 400.000 de dolari pentru a castiga pretul de numai 25.000 de dolari oferit de Orteig.
Este dificil sa apreciem astazi impactul zborului lui Lindberg, dar acesta dovedeste faptul ca un singur premiu a schimbat pentru totdeauna modul de gandire al oamenilor fata de zbor si, in general, chiar fata de lume:
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( vineri, 06 iunie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Google Sky - prima poarta stelara Imprimare E-mail
Scris de News Team   
luni, 27 august 2007
Imaginea uneltei Google SkyMai ţineţi minte harta stelară imaginată de Carl Sagan în vestitul său serial Cosmos: A Personal Voyage? Sau de unealta de care dispunea Golan Trevize în Marginea Fundatiei, pe nava sa spaţială? (Ciclul Fundatia - Marginea Fundatiei – Isaac Asimov) Ori harta galactică a bibliotecii Consiliului Jedi din Star Wars? Ei bine, un prim pas a fost făcut de Google în această direcţie.
O nouă facilitate în Google Earth le dă posibilitatea utilizatorilor acestui program să exploreze spaţiul de la consola calculatorului personal într-un mod în care, vorba filmului, n-au mai făcut-o niciodată.
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( joi, 30 august 2007 )
Citeste mai departe...
 
Planeta Marte Imprimare E-mail
Scris de RomaniaSF   
miercuri, 19 aprilie 2006

Marte este a 4-a planeta de la Soare si este in mod curent supranumita Planeta Rosie.
Stancile, solul si cerul au un halo rosiatic sau roz. Aceasta culoare distincta a fost observata de-a lungul istoriei noastre de multi observatori atenti ai cerului. Numele i-a fost atribuit de catre romani, in o­noarea zeului lor al razboiului. Alte civilizatii i-au dat propriile lor nume. Spre exemplu, egiptenii o numeau: Her Descher, care insemna “rosiatica”.

 

Nu exista comentarii
Citeste mai departe...
 

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!