Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Prima pagina arrow Ipoteze extraordinare
Ipoteze extraordinare
Fizica si calatoria in timp Imprimare E-mail
Scris de Michio Kaku   
vineri, 06 iunie 2008

In romanul lui H.G. Wells, Masina Timpului, eroul nostru se aseaza intr-un scaun special dotat cu multe luminite, invirte citeva butoane si se trezeste catapultat citeva sute de mii de ani in viitor, in vremea cind Anglia a disparut demult si este acum locuita de creaturi stranii, numite Morloci si Eloi. Probabil ca astfel de povesti au facut din science fiction o mare literatura, dar fizicienii au luat mereu in deridere ideea calatoriei in timp, considerind-o a fi tarimul excentricilor, misticilor sau sarlatanilor, si de cele mai multe ori pe buna dreptate.


Michio KakuMichio Kaku este un cunoscut fizician teoretician american specializat in teoria stringurilor. Este un fervent popularizator al stiintei, gazda a catorva programe de radio si autor al mai multor carti de succes in intreaga lume.
Ultima sa carte, "Fizica imposibilului", examineaza tehnologii precum invizibilitate, teleportare, telepatie, nave spatiale, motoare cu anti-materie, calatoria in timp, toate fiind imposibile in prezent, dar posibile in viitor. Pentru mai multe detalii vizitati interesantul sau website sau recentul blog specializat pe stiri din stiinta, intitulat sugestiv Stiinta imposibila

Ultima actualizare ( vineri, 06 iunie 2008 )
Citeste mai departe...
 
Despre Codul Bibliei Imprimare E-mail
Scris de Marius Remetea   
duminică, 29 iulie 2007
Codul Bibliei, cunoscut si ca Torah Code, reprezinta cuvinte, fraze si grupuri de cuvinte si fraze despre care unii cercetatori cred ca sunt importante si exista sub forma codata in Biblie. Acest cod a fost facut faimos de catre controversata carte a lui Michael Drosnin, Codul Bibliei, publicata pentru prima data in anul 1997. O continuare a acestei carti a fost publicata in 2002 (si preluata de catre Editura Nemira in 2006), urmind ca in noiembrie 2007 sa apara a treia carte din serie, Codul Bibliei III: Cautarea. Cartea sugereaza ca toate codurile descoperite in textele sfinte reprezinta avertismente cu privire la viitorul omenirii.
Nu exista comentarii
Ultima actualizare ( duminică, 29 iulie 2007 )
Citeste mai departe...
 

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!