Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Prima pagina arrow Habitat si tehnologie
Habitat si tehnologie


Frica - raspunsul final pentru evolutie? Imprimare E-mail
Scris de Silvia Engdahl   
duminică, 06 aprilie 2008
Silvia EngdahlOctombrie 2006. Cincizeci de ani, au trecut exact cincizeci de ani de când am conştientizat pentru prima dată că, pentru a depăşi problemele lumii noastre, nu avem decât o singură cale: colonizarea spaţială. Am scris prima schiţă a povestirii mele “The Far Side of Evil” (devenită, în cele din urmă, roman în anul 1956) cu doar un an înaintea lansării lui Sputnik. Este incredibil că a trecut atât de mult timp de la falsul început al “Erei Spaţiale” sau, altfel spus, că acei “zori’ s-au întins pe doar 15 ani (cu aproximaţie) din tot acest interval de 50. În vremea erei Apollo şi în anii ce au precedat-o, am crezut, asemeni tuturor “entuziaştilor spaţiului”, că eram pe cale să devenim o civilizaţie pentru care călătoriile în spaţiu să fie un loc comun. Nu anticipasem o jumătate de secol sau mai mult de batere în retragere spre nimic altceva decât o simplă orbitare a planetei noastre.
Ultima actualizare ( duminică, 06 aprilie 2008 )
Citeste mai departe...
 

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!