Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Prima pagina arrow Video Stiri
Video Stiri


Televiziunea holografica - la un pas de revolutie Imprimare E-mail
Scris de RomaniaSF Online   
vineri, 28 martie 2008


Filmele sau televiziunea holografice 3D sunt acum cu un pas mai aproape de noi. Asa cum explica aceasta stire de la ScienCentral News, cercetatorii sunt pe cale sa realizeze un progres uimitor cu ajutorul unui material care permite rescrierea unei holograme - asa cum se intampla, de exemplu, cu un hard-drive de calculator.
Ultima actualizare ( duminic─â, 06 aprilie 2008 )
 
Primele calatorii turistice in spatiul extraatmosferic Imprimare E-mail
Scris de RomaniaSF Online   
vineri, 28 martie 2008
 
Naveta Endeavour a aterizat aseara Imprimare E-mail
Scris de RomaniaSF Online   
joi, 27 martie 2008

Naveta spatiala Endeavour a aterizat miercuri la ora 8:39 p.m. EDT la Centrul Spatial Kennedy al NASA dupa un zbor de 16 zile si aproape 10.5 milioane de kilometri in spatiu.

Zborul navetei Endeavour reprezinta cea mai lunga misiune de pana acum pe Statia Spatiala Internationala si a inclus un record de 5 iesiri ale astronautilor in spatiu. Cei sapte membri ai echipajului navetei au lucrat impreuna cu cei trei membri ai echipajului statiei si cu mai multe echipe de la sol din intreaga lume la instalarea primei sectiuni a laboratorului Agentiei Aerospatiale Japoneze, Kibo, si a sistemului de brate robotice al Agentiei Spatiale Canadiene, cunoscut sub numele de Dextre.
Ultima actualizare ( joi, 27 martie 2008 )
 

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!