Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Auto adjust screen size Increase font size Decrease font size Default font size default color cyan color green color brick color light color
Prima pagina arrow Dosar de autor
Dosar de autor
 • Dumitru Claudius Statescu  ( 3 texte )
  Dumitru Claudius Statescu s-a nascut in Bucuresti, in 1980. Este absolventul Facultatatii de Medicina si Farmacie din capitala si isi desfasoara rezidentiatul la Spitalul Clinic de urgenta Bucuresti.
  Este membru al AtelierKULT.
  A debutat in anul 2006 cu povestirea: "Adevarul despre Eden", publicata in suplimentul "Literatura si Artele Imaginarului" al cotidianului Obiectiv - Vocea Brailei, al carui redactor sef este Marian Coman.
  Alte texte publicate:
  "Dumnezeul unei lumi marunte" (suplimentul Literatura si Artele Imaginarului - cotidianul Obiectiv - Vocea Brailei);
  "Pulbere in vant" (Fiction. ro nr 3).
  Autorii sai preferati sunt - nu neaparat in aceasta ordine: Jorge Luis Borges, Cristian Tudor Popescu, Michael Swanwick, Stephen King, Philip K. Dick.
  In dosarul de autor de la RomaniaSF online veti putea regasi toate povestirile sale.
 • Michael Haulica  ( 3 texte )
  Michael Haulică (n. 1.02.1955) a absolvit Facultatea de Matematică, Secţia Informatică, a Universităţii Transilvania din Braşov în 1978 şi, după 25 de ani de activitate ca programator, a renunţat la informatică. În prezent este redactor-şef al Editurii Tritonic şi al revistei Fiction.ro, coordonator al colecţiilor fiction.ro, LIT şi Publicistică. Are rubrici permanente despre literatura F&SF în Observator cultural şi Ziarul Financiar (suplimentul Ziarul de duminică).
  A debutat cu poezie în revista Flacăra, în 1974, a publicat poezie, proză, articole. A fost redactor al suplimentelor SF Supernova şi Alternativ SF, iar în anul 2000 a fondat revista Lumi Virtuale (în format electronic).
  A obţinut numeroase premii, printre care: Dan Merişca 1992, Vladimir Colin 2000, SIGMA 2002, Marian Mihai 2005 şi mai multe premii ale Convenţiei Naţionale de SF (Romcon) la categoriile volum de ficţiune, publicistică, revistă, site. În 2006, la Galele AtelierKult, a fost declarat Omul anului 2005.
  Este prezent cu texte în antologiile Motocentauri pe acoperişul lumii (1995), Nemira ‘95, Nemira ‘96, Quasar 001 (2001), România SF 2001, AtelierKult: povestiri fantastice (2005), Megaera Anthology (SUA, 2005), .
  Volume publicate: Madia Mangalena (Ed. Institutul European, 1999 - premiile Vladimir Colin 2000 şi Romcon 2002); Despre singurătate şi îngeri (Ed. Karmat Press, 2001 - premiul SIGMA 2002); Aşteptînd-o pe Sara (Ed. Millennium Press, 2005 şi Ed. Tritonic, 2006); antologia AtelierKult: povestiri fantastice (editor, Ed. Millennium Press, 2005); Nu sînt guru (Ed. Tritonic, 2007).
  A fost tradus în engleză, maghiară, croată, daneză şi bulgară.
 • Ana-Veronica Mircea  ( 5 texte )
  Ana-Veronica Mircea Născută la 14.07.1957 în Bucureşti.

  Absolventă a Institutului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Mecanică, Secţia Mecanică Fină, şi a câtorva cursuri intensive (Management şi marketing; Design vestimentar; Contabilitate; Formare programatori).
  Meseria: inginer.
  Ocupaţia actuală: proiectant cuţite de strung, tehnolog şi traducător.

  Debut în 1993, în Jurnalul SF 12, cu „Felix, the king” (după obţinerea premiului II pentru proză scurtă SF la concursul Nemira ’92 cu "Paradisul bărbaţilor").
  Premii: 17 premii şi o menţiune pt. proză scurtă SF.
  Marele premiu la Concursul literar Pozitronic, in memoriam Costin Pana - 2005, cu povestirea: Intre lumi
  Texte publicate: 42, în antologii, reviste, ziare şi fanzine şi un volum de proză scurtă SF ("supra-Vieţuitorii") pe Internet.

Top IMDB

Pe scurt

Atlantykron 2008 in imagini
Pe www.scifizone.ro puteti urmari, in acest moment, imagini de la Academia de vara Atlantykron care se incheie in data de 10 august 2008. Vizionare placuta!
 
Edgar Mitchell confirma existenta extraterestrilor
Edgar MitchellFostul astronaut al NASA si unul dintre oamenii care au pasit pe luna, Dr. Edgar Mitchell — un veteran al misiunii Apollo 14 — a facut o declaratie de-a dreptul naucitoare: extraterestrii exista! De asemenea, el a mai spus ca extraterestrii au vizitat Pamantul de mai multe ori, dar intalnirile au fost acoperite cu grija vreme de mai bine de 60 de ani de catre mai multe guverne. Dr. Mitchell, care are acum 77 de ani, a spus - intr-un interviu radiofonic - ca mai multe surse de la agentia spatiala care au fost in contact direct cu aceste fiinte ii descriu ca pe niste "omuleti destul de straniu pentru noi.'"

Oficiali de la NASA au minimalizat comentariile astronautului.

Intr-o declaratie, un purtator de cuvant de la NASA a spus: "NASA nu supravegheaza OZN-urile si nu este implicata in nici un fel de musamalizare in ceea ce priveste viata extraterestra de pe planeta noastra sau de oriunde in univers."

'Dr Mitchell este un american deosebit, dar nu-i impartasim opinia in aceasta privinta.'

Dr Mitchell, alaturi de comandantul misiunii 14, detine recordul celei mai indelungate sederi pe Luna, de noua ore si 17 minute.
 
Berea oficiala a taberei Atlantykron
Dupa cum ne informeaza un prieten comun, se pare ca s-a ajuns, in sfarsit, la o concluzie privind berea oficiala a taberei Atlantykron 2008. Mergeti aici si vedeti si voi despre ce este vorba!
 
Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului, s-a insurat!
Scriitorul, machetistul, modelistul, medicul (pe scurt: sefistul) Ovidiu Petcu, unul dintre veteranii fandomului romanesc, cel care ne-a incantat ani de-a randul cu realizarile sale in domeniul machetelor functionale la tabara Atlantykron si nu numai (il mai tineti minte pe Sile?), si-a pus, sambata, pirostriile. La eveniment au participat, pe langa membri ai familiei, mai multi prieteni din fandom. Lui si sotiei sale, Claudia, portalul RomaniaSF Online ii ureaza... statie spatiala de titanium (pe langa traditionalul Casa de Piatra)!